Ongelmakoira­koulutus Homeetassa

Koirakoulu Homeetta

Kokonaisvaltaista opastusta

Koirakoulu Homeetta tarjoaa koulutusta ja neuvontaa koiran tapakasvatukseen sekä apua kaikenlaisissa ongelmatilanteissa yli 14 vuoden kokemuksella.

Ongelmakoirakoulutus perustuu koiran laumakäytöslogiikkaan eli luontaiseen laumakäytökseen, oppimisen lainalaisuuksiin, taitavaan vahvisteiden käyttöön, oikeanlaisen rankaisujen käyttöön, mielentilaan vaikuttamiseen, herkkyyteen tulkita omia ja koiran tunnetiloja, oman ja koiran käytöksen ja mielentilan synkronointiin, koiran persoonan ja luonteen ymmärtämiseen.

Koulutuksessa keskitytään muuttamaan omistajan vanhat maneerit uusiin, koiran kannalta loogisempiin toimintamalleihin. Väärät vahvisteet poistetaan ja opetellaan koiralle merkityksellisten vahvisteiden käyttöä ja ajoitusta.

Tärkeintä koiran ja ihmisen välillä on harmoninen luottamus ja kunnioitus, molemmin puolin. Koulutuksen päätavoite on, että koiran ja ihmisen välillä syntyy keskusteluyhteys. Pyrkimyksenä on, että ihminen oppii kuuntelemaan, lukemaan ja puhumaan koiraa, jolloin avautuu mahdollisuus esimerkiksi alkaa kouluttamaan koiraansa menestyksekkäästi.

Jokaisen koulutuskäynnin välissä omistajalla on tehtävänä opetella koulutuksessa opeteltavat asiat, jonka jälkeen siirrytään seuraavalle tasolle. Koulutuksen aikana myös koiralle opetetaan tärkeimmät perustoiminnot. Omistaja oppii koiranlukutaitoa ja koiramaailman yleiset hyvät käytössäännöt. Näin saadaan apua esimerkiksi ohitusongelmiin.

Kun suhde saadaan oikeille raitelle, ei ongelmiakaan enää ilmene tai opittua tietoa voi soveltaa uudessa tilanteessa.

Lukemattomat koirakot ovat koulutuksen jälkeen päässeet aloittamaan harrastamisen, päässeet läpi BH-kokeesta, parantaneet kilpailutuloksiaan tai ylipäätään saaneet koiransa hallintaan niin että eläminen koiran kanssa on mutkatonta. Koulutustunteja kaikkiaan vieraiden koirien kanssa yrityksen ajalta n. 24.000.

Mikäli laumassa on useampia koiria, arvioidaan koko lauma ja sen tapa toimia ensimmäisellä käyntikerralla. Toisinaan joku lauman koirista voi aiheuttaa toisen koiran käytöksessä esiintyvän ongelman. Tunneilla työstetään sitä/niitä koiria, joiden kanssa ohjattu toiminta on tarpeen. Aikaa kuluu vain hieman enemmän verrattuna yksittäisien koirien neuvolatunteihin.

Kouluttamisella voidaan vaikuttaa

 • hihnassa vetäminen ja räyhääminen, tämän ongelman parannuttua vältyt myös monelta muulta ikävyydeltä
 • ongelmat laumassa
 • vaikeudet harrastuksissa, viretilan säätely
 • yleinen hallinta ja kontaktin puute
 • hoitotilanteiden ongelmat
 • autojen yms. jahtaaminen
 • vaikeudet yksinolossa, eroahdistus
 • hyperaktiivisuus
 • pureminen
 • tappeleminen
 • sisäsiisteys
 • karkailu

Hyvä tietää

Koulutukset pyritään pitään arkena talviaikana klo 9-17 ja kesäaikana klo 10-20. Ilta- ja viikonloppuaikoja on tarjolla rajallisesti.

Osamaksusta voi tarvittaessa sopia, joten taloudellisen tilanteen vuoksi ei tarvitse jättää koiraongelmia ratkomatta.

Näkemättä koirakkoa en anna neuvoja. Yhteydenotot pääasiallisesti soittamalla Koiraneuvontapuhelimeen 0600 911 19

Koiralla on hyvä olla voimassa oleva vastuuvakuutus koulutuksen alkaessa, sen puute ei kuitenkaan estä koulutusta. Vakuutuksen saa helposti myös monirotuiselle. Mikäli vakuutusta ei ole, niin omistaja vastaa mahdollisista vahingoista koulutuksen aikana.

Pukeudu sään mukaisesti. Koirien tulee olla rokotettu Kennelliiton sääntöjen mukaisesti. Ulkomaan rescue-koirien tulee olla testattu negatiiviseksi superbakteerien varalta. Koulutusta ei voi aloittaa juoksuisen tai sairaan koiran kanssa.

Peruuttamattomasta ajasta veloitetaan 30€. Varattu aika tulee perua vähintään vuorokautta aikaisemmin SOITTAMALLA. Tekstiviestillä viimetingassa tehdyistä peruutuksista lähetän 30€ laskun.

Ensimmäinen tapaaminen Orvokintie 6, Koria. Aja talon eteen parkkiin, soita jos en ole näkyvissä.

Pihalle ei kannata tulla koskaan ilman etukäteen sopimista, eikä varsinkaan koiran kanssa! Koulutukseen tullessa aja auto talon eteen niin näen sisältä kun olette tulleet. On tärkeää että näen koiran ulostulon autosta joten älä kiirehdi.

Kirjallisuus

Koirien käyttäytyminen ja persoonallisuus, Katriina Tiira

Kuuntelen koiraani, Jan Fennell

Arjelle kultareunus, Gunilla Wedeen

Kari Vepsä, Hevosen asialla

Tunne lukkosi, Kimmo Takanen

 

Homeetan videogalleria

Kanavalla yli 200 koirankoulutusvideota

Lisätietoja

Tämän erittäin kiihkeän koiran kouluttaminen ei ollut helppoa mutta näkemällä vaivaa saatiin tuloksia aikaan.  😊